R.H.V. Leonidas

Zaterdag
23 Aug
Tekst grootte
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Junioren Junioren Nieuws Gedragsregels junioren Leonidas

Gedragsregels junioren Leonidas

E-mail Print

Beste Leonieden en ouders,

 

Voor het goed laten functioneren van onze club hebben Bestuur en Jeugdcommissie een aantal gedragsregels opgesteld, zowel voor leden/spelers, maar ook voor  vrijwilligers en supporters van onze vereniging.  Ook binnen Leonidas hebben we te maken met de algemene maatschappelijke trend van minder sociaal en respectvol gedrag. Maar er zijn ook steeds meer mensen die daartegen in actie willen komen. Dat heeft geleid tot het opstellen van deze basisregels. Het is de bedoeling dat iedereen deze regels leest en respecteert.

 

1.            Hockey is een teamsport en het deelnemen aan de trainingen is verplicht. Spelers dienen op tijd aanwezig te zijn en de instructies van de trainer te volgen. Eventueel afmelden dient tijdig te gebeuren bij de coach of manager. Wie de trainingen niet bijwoont zal in principe als wisselspeler worden ingezet.

 

2.            Uitingen als schelden en vloeken op de medespelers, scheidsrechter of tegenstanders is uitermate ongepast en kunnen tot uitsluiting leiden. Uitsluiting wordt zondermeer toegepast bij slaan met of zonder stick!

 

3.            Toeschouwers dienen het team aan te moedigen. Al dan niet goed bedoelde aanwijzingen/coaching aan het team en opmerkingen richting de scheidsrechter dienen door hen achterwege te blijven. De coach is de enige verantwoordelijke voor aanwijzingen tijdens de wedstrijd.

 

4.            Tijdens de wedstrijd zijn buiten de spelers alleen de coach(es) en manager van het team op  het veld aanwezig. Alle andere toeschouwers moeten buiten de hekken van het veld staan.

 

 

5.            Alle materialen van Leonidas (inclusief de complete keepersuitrusting) moeten te allen tijden met de nodige zorg behandeld worden. Zorg dus ook dat ballen van de club op de club blijven (neem ze niet mee naar huis) en haal je bal als je die tijdens het hockeyen hebt kwijt/weggeslagen. Ook moeten alle teams ervoor zorgen dat het op en om de velden netjes blijft. Ouders/ coaches /managers: Laat spelers hun flesjes en rommel opruimen!

 

6.       De jeugdcommissie is verantwoordelijk voor de samenstelling van de teams in nauw overleg met de coaches en trainers. Tussentijds worden de teams geëvalueerd waarna wijzigingen tot de mogelijkheden behoren. Over de teamsamenstelling kan niet worden onderhandeld.

 

7.          Voor uitwedstrijden is het verzamelen op het parkeerterrein. Verzamel op het  parkeerterrein of een andere locatie. Fietsen bij het clubhuis zetten en niet bij de dug outs.

 

8. Trainers  en coaches hebben ook een voorbeeldfunctie binnen de club. Hierbij hoort onder andere: een positieve enthousiaste houding richting de spelers, niet roken op het veld en het invullen van wedstrijdformulieren en trainingsevaluaties. Trainers dragen sportkleding tijdens de training.

 

9.       Het volgen van een scheidsrechtercursus is verplicht voor de jeugd vanaf de B-lijn. Daarna worden spelers ingezet om te fluiten. Wie niet kan komen fluiten op de vastgestelde wedstrijd moet voor een vervanger zorgen. Check het wedstrijdschema regelmatig!

 

10.       Alcohol en drugs: nee! Jeugd onder de 16 mag geen alcohol drinken.

  • Tijdens hockey-activiteiten (voor/na wedstrijden, trainingen en toernooien) horen ouders en teambegeleiders (coaches/trainers/managers) hierop toe te zien.
  • Op zaterdag wordt er voor 16.00 uur geen alcohol geschonken op Leonidas.
  • Trainers en coaches hebben een voorbeeldfunctie en mogen tijdens trainingen, wedstrijden en jeugdactiviteiten (bijv. toernooien) geen alcohol drinken.
  • Aan iedereen die op ons hockeycomplex door overmatig drankgebruik asociaal of normafwijkend gedrag vertoont, zal een schorsing/ straf worden opgelegd.
  • Drugsbezit of drugsgebruik op ons hockeycomplex is niet toegestaan en zal direct leiden tot een veld/ complex-verbod.

"Het is niet toegestaan zelf meegebrachte alcoholhoudende drank te gebruiken in de kantine of elders op het terrein van de vereniging".

 

 

11.          Denk eraan dat Leonidas een club is die voornamelijk gerund wordt door vrijwilligers. De vreugde hiervan wordt bevorderd als zij met respect behandeld worden. (een compliment mag ook ..). Vrijwilligers die een taak binnen de club willen vervullen worden met open armen ontvangen.

12.           De jongens en meisjes A1 en B1 selectie zijn verplicht om training te geven aan de mini teams en / of de D teams. De Jongens en meisjes C1 zijn verplicht training te geven aan de F jes.

13.           Tijdens de training en de wedstrijd is het verplicht op Leonidas scheenbeschermers en een bitje te dragen. Mocht de jeugd speler/ster het bitje of de scheenbeschermers niet bij zich hebben (of in hebben) dan wordt deze speler / ster naar het clubhuis gestuurd.

Veel plezier met het uitoefenen en bekijken van onze mooie sport!

 

De jeugdcommissie