Leonidas

G/LG Hockey Algemeen

Op familieclub Leonidas is iedereen welkom, dus ook kinderen en jongeren/jong-volwassenen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Sommigen kunnen voldoende meekomen in een gewoon hockeyteam maar anderen lukt dat niet. Voor hen hebben we daarom al jaren G-hockey en vanaf seizoen 2013/14 ook LG-hockey.

Wat is G-hockey?
G-hockey is bedoeld voor kinderen en jongeren die door een achterstand in de verstandelijke ontwikkeling niet mee kunnen komen met leeftijdsgenoten in een regulier hockeyteam.

Momenteel hebben we 4 teams, een jong-volwassenenteam en drie juniorenteams (vanaf 8 jaar). We trainen één keer per week op zaterdag. Ook spelen we mee in de G-competitie. Per seizoen zijn er ca. 5 speeldagen (ook op zaterdag) waarop we 2 wedstrijden tegen andere G-teams uit de regio spelen. Daarnaast zijn er ook nog enkele toernooien waaraan we kunnen meedoen.

Zit jij op het speciaal basisonderwijs, praktijkonderwijs, VMBO-LWOO of ZML-onderwijs (of heb je daar op gezeten en ben je inmiddels aan het werk) en ben je 8 jaar of ouder? Dan is G-hockey misschien iets voor jou!

Wat is LG-hockey?
LG-hockey is bedoeld voor (niet-rolstoel gebonden) kinderen en jongeren die zich door een lichamelijke beperking, ziekte of handicap* of een achterstand in de motorische ontwikkeling niet kunnen meten met leeftijdsgenoten in een regulier hockeyteam.

In seizoen 2012/13 zijn we bij Leonidas als eerste club in Zuid-Holland Zuid gestart met LG-hockey voor kinderen en jongeren van 8-18 jaar. In eerste instantie zullen we naast en samen met de G-hockeyers trainen en spelen. Inmiddels wordt er sinds seizoen 2013-2014 deelgenomen aan de (landelijke) LG-competitie.

*Denk. aan cerebrale parese, niet-aangeboren hersenletsel, spina bifida, achondroplasie, jeugdreuma, CF, aangeboren hartafwijking, slechtziendheid, amputaties, spierziekten, DCD, enzovoort.

Is bewegen voor jou moeilijker dan voor leeftijdsgenoten en ben je tussen de 8 en 18 jaar? Dan is LG-hockey misschien iets voor jou!

(Bij kinderen die zowel een verstandelijke als lichamelijke beperking hebben kijken we binnen welk team ze het beste passen, m.a.w. welke beperking het meest op de voorgrond staat).

Meer informatie en/of een keertje uitproberen?
Een keertje komen kijken of uitproberen is altijd mogelijk. Je mag tot 3x gratis meetrainen voordat je beslist of je lid wilt worden. Voor een proeftraining heb je sportkleding en –schoenen nodig. Wij zorgen voor een hockeystick. We vinden het fijn als je even meldt dat je komt.

Meer info en aanmelden G-hockey: G-hockey@leonidas.nl
Meer info en aanmelden LG-hockey: LG-hockey@leonidas.nl

De trainingen van het G- en LG-hockey zijn op zaterdag van 10:00-11:00. We verzamelen om 9:45 in of bij het clubhuis. Na de training drinken we nog samen limonade.