Leonidas

Verslag

R.G.H.C. Tempo '34 MD4 - MD7: 10 - 0

Gespeeld op: 9-9-2017

Leonidas MD7 Zaterdag 9 september

Uitwedstrijd Tempo’34 MD4

Uitslag Tempo – Leonidas: 10-0

Opstelling:

Gestart met voorstel van Erik:

Voor:               Chloe/Alysha/Froukje

Midden:          Tess/Ayana/Didi

Achter:            Enya/Lindsey/Kato/Raquel

Keeper:          Bo

Wissel:            Quinty

Gedurende de wedstrijd is er wel het een en ander gewijzigd:

Tess en Quinty rechts en links achter laten spelen: Ondanks dat ze geen enkele ervaring hebben toch beter dan Raquel en Enya in de verdediging vanwege veel grotere inzet en inzicht. Zowel Tess als Quinty is goed te coachen en staan vaak al op de goede plek. Quinty durft ook nog in te grijpen, Tess is wat afwachtender. Advies is om deze meiden komende wedstrijden op deze positie te houden zodat ze ervaring opdoen met deze plek. Daarna kunnen ze op andere plekken gaan proberen.

Lindsey (op haar verzoek) in de spits gezet. Dit was geen succes omdat ze enerzijds geen ballen kreeg en we haar anderzijds erg misten als laatste man.

Ayana is begonnen als mid/mid, door wissel (Alysha naar het midden, Lindsey naar voren) daarna mid achter gaan spelen en uiteindelijk ook even spits gestaan. Mid/mid deed ze goed maar ze gaf wel vrij snel aan dat ze moe was. Verdediging ook prima, alleen combinatie met Kato nodigt uit tot geklets.  Ayana is duidelijk een ervaren speelster. Ik denk dat het leuk is om de “grote meiden” een rol te geven in het begeleiden van de onervaren meiden. Ze stelden nu zelf al voor de warming up te begeleiden. We kunnen afspreken dat dat een vaste taak voor ze wordt (Ayana/Chloe/Didi/Kato).

Enya en Raquel hebben we op een gegeven moment via het middenveld (was ook geen succes) helemaal naar voren gehaald. Vanwege de disbalans (Tempo was goed op elkaar ingespeeld en gingen ons aan alle kanten voorbij) was er voor niet veel te doen en konden we Froukje en Chloe veel beter op het middenveld gebruiken om aanval van Tempo eerder op te vangen dan in de cirkel… Ik vind zowel Enya als Raquel heel passief en lastig te coachen.  Voor komende wedstrijd hebben we gevraagd of Enya wil keepen, maar voor de wedstrijden daarna moeten we toch bekijken wat nu werkt voor haar. Bij Raquel is wellicht ook een aandachtspunt dat vader lijkt mee te coachen (ze staat heel vaak naar de zijlijn te kijken).

Kato: heeft vooral achterin gestaan en een 20-0 voorkomen door consequent uit te verdedigen. Ik vond het positief dat ze zich bleef inzetten ondanks dat de ballen ze om de oren vlogen.

Froukje: kon niet veel voorin vanwege het overwicht van Tempo. Na positiewissel naar Linksmidden hadden we veel meer aan haar omdat ze actief meeverdedigt en zich op die plek de benen uit het lijf loopt. Haar backhand is echter te zwak om vanaf de zijkant de voorspelers goed te bereiken bij balbezit. Ze zou beter af zijn op de rechtsmidden positie, maar daar doet Didi het ook goed. Als we meer evenwicht in de wedstrijd hebben is rechtsvoor een prima plek. Froukje kan overigens ook prima verdedigen (met name op de buitenkant) maar vindt dat minder leuk.

Over all: lastige wedstrijd, veel balverlies door technisch en tactisch overwicht van de tegenstander. De meiden kennen elkaar nog niet en durven en kunnen er niet op vertrouwen dat hun teamgenoot op de goede plek staat en de bal goed kan aannemen, waardoor ook de neiging ontstaat om zelf te gaan en dan balverlies te lijden, of afgespeeld wordt op een “vertrouwd” teamgenootje dat op een onhandige plek staat (bijv. door het midden) waardoor ook weer balverlies geleden wordt.

Strafcorners: (alleen verdedigende strafcorners gehad) In het begin ging het als een ouwe krant omdat Raquel en Enya als buitenverdedigers uit moesten lopen maar dat niet goed deden. Met Tess en Quinty in de verdediging ging het een stuk beter. Afspraak is gemaakt dat de 4 verdedigers in het doel staan, de twee centrale verdedigers blijven dicht bij het doel, de twee buitenverdedigers lopen ieder naar een kant uit.

Invallers: Het zusje van Chloe was meegekomen in de veronderstelling dat ze wisselspeler was. Dat leverde een wat ongemakkelijke situatie op omdat wij vonden dat we het gewoon met het eigen team moesten doen en een invaller uit de E alleen ok was als er niemand anders uit de D beschikbaar was. Communicatie daarover is niet goed gelopen. Dit moeten we ook nog eens met Barbara bespreken, hoe we omgaan met situatie 12 spelers, 11 spelers etc. en waar we wissels vandaan halen. Ik zou voorstellen altijd proberen met 2 wissels te spelen, waarbij we invallers halen uit de D5/6/7/8. Lukt dat niet dan kun je een tweedejaars E vragen maar pas als bij de andere D teams is geïnventariseerd. Je zou overigens ook als uitgangspunt kunnen hanteren dat als iedereen van het eigen team er is we geen wissels erbij vragen, maar juist zorgen voor zoveel mogelijk speeltijd met elkaar.

Vooraf besproken aandachtspunten:

Positie – opstelling bij balbezit en geen balbezit (meebewegen zodat het veld klein blijft). Onderscheppen/meisje opvangen en storen in plaats van meelopen bij aanval van tegenstander. Uitverdedigen naar de zijkant. Aanvallers mee terug zakken bij balverlies zodat je aanspeelbaar blijft.

Daarnaast besproken dat we positief zijn naar elkaar toe (en ook de coach naar de spelers toe). Volgens mij is dat goed gegaan! En met zo’n uitslag is dat best welk knap!

Volgende keer bespreken (want ging steeds niet goed):

bal uitnemen bij tegendoelpunt: waar speel je heen? Nu ging de bal steeds door het midden (te hard) waardoor we alweer bijna in onze eigen cirkel stonden. Als we dit goed afspreken en steeds op dezelfde manier doen scheelt dat balverlies.

Andere verslagen

Tegenstander Datum
HC De Hoeksche Waard MD5