Leonidas

Verslag

MD7 - HC De Hoeksche Waard MD5: 3 - 7

Gespeeld op: 16-9-2017

Leonidas MD7 Zaterdag 15 september

Thuiswedstrijd Hoeksche Waard MD5

Uitslag Leonidas – Hoeksche Waard  3-7 (2-1 tijdens de rust)

Opstelling:

Voor(r-m-l):               Froukje/Tessa/Raquel

Midden(r-m-l):          Didi/Ayana/Nikka

Achter(r-m-m-l):       Tess/Lindsey/Kato/Quinty

Keeper:                      Enya

Wissel:                        Chloë en Charlene

Afgemeld:                   Bo en Alysha afwezig.

Observaties per speler:

Enya: Had nog niet eerder gekeept (?). Voor een eerste keer deed ze het heel goed. Haalde er nog een paar lastige ballen uit.

Lindsey: Prima gespeeld op de laatste man positie. Heeft daar veel ballen weggewerkt. Geeft aan het jammer te vinden dat ze altijd achterin staat.

Kato: Doet het goed als voorstopper, vangt veel aanvallen op en doet veel loopwerk in de verdediging. Toen we haar mid-mid opstelden gingen er veel meer ballen doorheen.

Tess: Was ziek geweest . Desondanks goede inzet. Heeft even mid-mid gestaan maar dat was lastig voor haar. Links- of rechtsmidden lijkt me wel een optie voor haar. Ze loopt veel als het moet maar is niet zo balvast.

Quinty: Eerste helft goed gedaan op linksachter, tweede helft duidelijk vermoeid. Ook zij was ziek geweest.

Didi: Goed gespeeld, veel inzet. Paar keer mooie combinatie langs de lijn gezien.

Ayana: Verdeeld het spel als mid mid prima maar lijkt snel moe en loopt dan niet meer voldoende waardoor ze ballen en kansen mist. Tweede helft tijdje rechtsvoor gestaan. Kwam er op die positie niet helemaal uit omdat ze niet altijd vol meeloopt bij een aanval waardoor er bij een aanval over rechts geen pass/afspeelmogelijkheid links in de cirkel is.

Nikka: Harde werker, kun je op elke positie inzetten.

Froukje: Aantal keren goed de bal naar de achterlijn gebracht en mooie voorzetten gedaan. Heeft tweede helft tijdje re-achter gespeeld, verdedigd goed mee. Bij overwicht van de tegenstander is het het overwegen waard Froukje mee te laten verdedigen.

Tessa: Twee keer gescoord in de eerste helft. Ondanks dat ze direct voorafgaand aan onze wedstrijd al een wedstrijd had gespeeld blijft ze voor het doel gaan.

Raquel: Meer gezien dan in de eerste wedstrijd. Heeft even links-midden gestaan, wat best aardig ging.

Chloë: Ingezet als vliegende wissel. Goed verdedigd maar ook prima voor gespeeld. Goede inzet in deze wedstrijd. In de tweede helft het derde doelpunt gemaakt en bijna een vierde na een lange solo waarbij ze bij gebrek aan medespeelsters in de cirkel goed de inschatting maakte het zelf te proberen. Helaas net naast…

Charlene: Zusje van Chloë. Is duidelijk jonger dan de rest maar loopt zich de benen uit het lijf. Ook wisselend opgesteld zodat de rest zijn vaste positie hield. Komt het beste tot haar recht op de flanken of mid mid. Verdedigend mist ze fysieke kracht (ze wordt door de grotere meiden gewoon omvergelopen).

Over all:

De eerste helft ging best goed en eindigde ook in voorsprong voor Leonidas. In de tweede helft was de energie er uit en liepen we achter de feiten aan waardoor HW te makkelijk door kon breken. Als we aan conditie winnen kunnen we tegen dit soort tegenstanders prima gelijk spelen. Eerste helft ook aantal keren goede opbouw gezien. Wat we zouden kunnen overwegen is om de eerste helft meer een aanvallende opstelling te kiezen en in de tweede helft de boel dicht te zetten met de ervaren meiden achterin.

Scheidsrechters waren overigens niet scherp. Er werd te weinig op shoot en technische fouten gefloten. Aandachtspunt is dat ze van tevoren aangaven daar niet zo op te letten. Ik denk dat het voor het spelverloop beter is te benadrukken dat ze gewoon streng moeten fluiten.

Vooraf besproken aandachtspunten:

Positie – hoe ballen uitnemen na tegendoelpunt: ging nu al beter dan vorige wedstrijd maar verdient nog wel wat aandacht.

Uitnemen linker en rechterkant en kop cirkel door vaste speelsters. Ging goed.

Wisselen via de kortste weg het veld uit: nog een keer herhalen want niet voor iedereen duidelijk.

Ayana aanvoerder gemaakt: vond ze wel leuk maar ik heb er in het veld niet heel veel van gemerkt.

Spelbord werkte goed. Is in de keeperstas gebleven. Ik heb er een tas op maat voor gemaakt van een paar oude tassen.

Nog regelen:

Het zou handig zijn om een keepersschema te maken zodat we weten wie wanneer moet keepen en we evt. rekening kunnen houden met de keeperstraining.  Kunnen we dat aan Barbara vragen (ze kan het als taak in de Leo-app zetten) of jij kan het zelf doen Erik. Er is nu nog niet afgesproken wie de volgende wedstrijd keept omdat we niet wisten of Alysha alweer wil keepen of dat we 1 van de andere meiden moeten inzetten.

Ik heb bij Menno aangegeven dat het wel handig is van te voren te weten of Charlene er is of niet. Dan kunnen we daar in de planning met wissels etc. rekening mee houden.

Andere verslagen

Tegenstander Datum
R.G.H.C. Tempo '34 MD4